Це цікаво

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хумус. Смак зі Сходу
28.10.2022
Поділитися

Хумус. Смак зі Сходу

Хумус, мабуть, найпопулярніша закуска єврейської та арабської кухні з нутового пюре. Ця страва належить до категорії здорової їжі, адже цей вид гороху багатий на білок, клітковину, залізо і ненасичені жири. Протеїн становить 30% від хімічного складу нуту, а за рівнем поживності його можна порівняти з яєчним білком. Крім того, боби містять близько 80 вітамінів і мікроелементів.

Ця ситна закуска подається з грінками, пітою, лавашем або хлібом. Якщо ви ще не пробували, то обов'язково приготуйте, цей рецепт нікого не залишить байдужим, і ми впевнені, стане улюбленим вашої сім'ї.

Інгредієнти

  • Нут – 150 г
  • Тахіні (кунжутна паста) – 1,5 ст. ложки
  • Оливкова олія - ​​50 мл + 1 ст. ложка для подачі
  • Часник - 2 зубчики
  • Сік лимона – 1 ст. ложка
  • Перець червоний мелений - на смак
  • Перець чорний мелений - на смак
  • Сіль - 1 щіпка

Кроки приготування

  1. Нут залити холодною водою та залишити на наніч. Набряклий нут залити однією літрою води. Варити 2 години.
  2. З приготовленого нуту в окрему ємність через сито злити рідину – вона нам знадобиться.
  3. Остудити нут до кімнатної температури, додати сіль, оливкову олію, сік лимона, червоний і чорний перець, часник.
  4. Кунжутну пасту, до речі, за наявності кунжуту ви можете зробити самі: кунжут обсмажуєте, додаєте до нього рослинне масло, потім блендером ретельно перебиваєте і отримуєте "тахіні".
  5. Додати кунжутну пасту (тахіні). Все ретельно перебити блендером.
  6. Додати 3 столові ложки рідини, в якій варився нут. Знову все ретельно збити блендером.
  7. Готовий хумус полити оливковою олією. Можна зберігати його в холодильнику до 5 діб, накривши щільно плівкою і поливши рослинною (краще оливковою) олією.