Готуємо домашню піцу
Смачна, м'яка, ніжна та ароматна - це все про неї, про найпопулярнішу у світі страву - піцу! Пропонуємо Вам кращі рецепти піци для приготування вдома. Побалуйте себе та своїх близьких на сніданок, обід чи вечерю!
Піца в духовці "Домашня"
Для тіста
Розтопити 200 г масла або маргарину. 1 пакетик сухих дріжджів змішати зі 150 мл теплого молока та 1 ст. л. цукру. Дати постояти 10 хвилин. Додати 0,5 ч. л. солі та влити не гарячий маргарин. Замісити тісто, використовуючи близько 3 склянок борошна.
Тісто розкачати, викласти на деко.
Для начинки
Змастіть тісто кетчупом або томатним соусом, викладіть тонко нарізані кружечки улюбленої ковбаси, болгарського перцю, помідорів, поріжте 1 велику цибулину півкільцями, посипте тертим сиром та дрібно нарізаними оливками.
Випікайте при 200 градусах до зарум'янювання.
Піца на сковороді
Тісто
- Борошно пшеничне - 5 ст. л.
- Сметана - 3 ст. л.
- Помідори - 1 шт
- Ковбаса салямі - 5-6 кружечків
- Сир - 50 г
- Сіль за смаком
Яйця добре змішати зі сметаною, додати борошно і сіль. Холодну сковороду змастити олією і вилити тісто. Тонко нанести на тісто кетчуп або томатний соус. Викласти начинку, верхнім шаром дати натертий сир. Готувати під кришкою на повільному вогні до готовності.
Піца "Італійська"
Тонка основа для піци
- 175 г борошна
- 1/4 ч. л. солі
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 125 мл теплої води
- 1 ст. л. оливкової олії
З'єднати борошно, сіль і дріжджі. В окремій мисці з'єднати масло і воду. Влити рідину і замісити однорідне тісто. Перекласти на стіл, посипаний борошном і вимісити тісто 2-3 хвилини. Тісто змастити оливковою олією, перекласти в миску, накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 40 хв, поки тісто не збільшиться у 2 рази.
Готове тісто вимісити 1-2 хвилини, розкачати в коло 30 см і покласти на деко. Змастити оливковою олією, потім томатним соусом і наповнити начинкою: обсмажене куряче м'ясо, гриби, перець болгарський, оливки, зелень, сир, копчена ковбаса.
Випікати на верхній полиці духовки до зарум'янювання.
Піца "Швиденько"
Тісто
- 3 яйця
- 3 ст. л. сметани
- 3 ст. л. майонезу
- 5 ст. л. борошна
- сода - на кінчику ножа
Начинка
- Сосиски
- Салямі
- Помідори
- Сир
- Гриби
- Кукурудза
- Болгарський перець
Рідке тісто залийте у форму, яку потрібно змастити олією, зверху викласти начинку. Випікати близько 15 хвилин.